Černoškine prsia
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 1 pohár nemletého maku, 6 bielkov, 3 žĺtka, 1 pohár pr. cukru, 1 pohár polohrubej muky, 1 Palmarin, 1 a 1/2 KL prašok do pečiva, 2 PL kokosovej múčky
Krém: 1 Hera, 3 žĺtka, 6-8 PL kryšt.cukru, 1 vanilkový cukor, 1 pohár mlieka, 1 vanilkový puding, 2 KL nescafe, šťava z 1/2 citróna, rum, príp. rumová aróma
Punc: 1/2 pohára prevarenej vody, 1 PL kryšt. cukru, 1 dcl rumu, 2 KL citr. šťavy
Ozdoba: 1 a 1/2 balíka okrúhlych piskot, hrozienka, 100 g čokolády, cca 1 KL masla, 2 PL oleja
POSTUP PRÍPRAVY
palmarin rozpustime na miernom ohni v miske zmiešame muku, mak, prášok do pečiva, kokos, pr. cukor do pripravenej suchej zmesi pomalým prúdom vlievame roztopený margarín izbovej teploty. Miešame, kým sa nám hmota nespojí po jednom vmiešame 3 žĺtka chvíľu dobre prešľaháme mixérom opatrne vmiešame tuhy, zo 6 bielkov vyšľahaný sneh pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 200stupnov cca 20 minút
pripravíme si punc: 1 PL kr. cukru zalejeme 1/2 pohárom prevarenej vody, zamiešame, aby sa nám cukor rozpustil. Po vychladnutí pridáme 1 dcl rumu, 2 KL citrónovej stavy. Ak nemáte čerstvý citrón, kludne použite citronku
v pohári mlieka rozšľaháme 3 žĺtka, 1 vanilkový puding a za stáleho miešania uvaríme hustý puding
do uvareného pudingu (ihneď po odstavení zo sporáka) pridáme 6-8 PL kr. cukru, vanilkový cukor a dobre miešame, aby sa nám cukor rozpustil. Puding trochu zredne. Môžete urobiť aj klasicky postup vymiešať maslo s 200 g pr. cukru a potom pridať vychladnutý puding v 1 KL studenej vody rozpustime 2 KL nescafe
Heru vymiešame, po lyžiciach pridáme vychladnutý puding, rum, citrónovú stavu a rozpustenú kávu, dobre vymiešame z vychladnutej piskoty odstránime papier a piskotu vrátime späť do plechu. Pokvapkáme ju pripraveným puncom. Mne dobre poslúžila maslanicka.
na puncom pokropenú piskotu nanesieme krém a ukladáme detské piskoty namočené v punci. Urobíme si prvý rad na šírku aj na dĺžku, aby sme mali voditko pre ukladanie ďalších piskot a potom aj na rezanie koláčika už naukladane piškótky nad parou rozpustime čokoládu. Do čokolády som pridala taký tenší plátok masla a asi 2 PL oleja a dobre vymiešala nahladko. Čokoláda ma byt redšia, keďže "prsia" sú ňou iba pomazane.
namazala som časť piskot čokoládou (zasa som použila moju skvelú silikónovú maslanicku) a hneď som dala na vrch každej čokoládou pomazanej piškótky 1 hrozienko, kým čokoláda nestuhla. Vôbec sa netrápte, ak prsičká nie sú cele zatreté čokoládou koláčik krájame pomedzi piškótky tak , aby na jednom kúsku boli dve piškótky, akože černoškine prsia alebo že by prsičká?:))
mňam